Contact Email
[email protected]

Contact Tel
03 899 25 56

SOULNOTE A-3

Complete scheiding van de massa van het linker en rechter kanaal

De technologie van isolatie van de aarding van de P-3 voorversterker wordt in de A-3 met een eindversterkercircuit gecombineerd. Oorspronkelijk was de vraag hoe de massa van een eindversterker die hoge stromen aan de behuizing levert, te aarden? Er is geen precedent voor een niet-geaarde massa. De demagnetisatie van de versterkerbehuizing werd echter bereikt door eenvoudige non-NFB-circuits, een geoptimaliseerd componentontwerp, minimalisering van lussen met hoge stroomsterkte, eliminatie van inductiecomponenten en andere factoren. Zo ontstond de A-3 geïntegreerde versterker met een volledig gescheiden linker en rechter aardaansluiting. Door de stuursignalen van de keuzeschakelaar, het volume, het beveiligingscircuit en andere relais te scheiden met een optocoupler, kon bovendien volledige aardisolatie bereikt worden, rekening houdend met capacitieve en inductieve componenten. Met het driedimensionale geluidsbeeld en dito ruimtelijkheid stelt de A-3 nieuwe grenzen aan een geïntegreerde versterker.

4-traps Darlington-configuratie met super krachtige aansturing

Om de TO3-transistor (metaal CAN-type) eenvoudig aan te kunnen sturen, worden zowel in de voortrap als in de aandrijving extreem krachtige TO3P-transistors gebruikt. Het garanderen van een perfecte vermogensafgifte aan de onderkant, zonder rekening te houden met RF-fluctuaties bij hoge stromen, zorgt voor zowel diepe expressiviteit als een opwindende "groove".

Enkele push-pull eintrap

De eindtrap maakt gebruik van een enkel push-pull SEPP-circuit met een bipolaire TO3-transistor (metaal CAN-type) zoals gebruikt in de M-3. Het zorgt voor pure muziekweergave met de juiste timing van de ultra lage tot superhoge frequenties. De meeslepende muziekweergave is het resultaat van het enkele push-pull-circuit, dat de nauwkeurigheid van de microtijdlijn niet beïnvloedt.

Koellichamen van koperen rails

Als hoofdkoellichaam wordt een lichtgewicht, compacte koperen plaat gebruikt. Dit koellichaam dient ook als rail voor de stroomverzorging van de TO3-transistors (metaal CAN-type) en de TO3-transistorterminals steken door de verzamelrail heen en worden rechtstreeks op de onderliggende plaat gemonteerd. Dit maakt de bedrading overbodig, dat als een nadeel geldt van de TO3 transistor en instabiliteit veroorzaakt door de inductiecomponent, terwijl tegelijkertijd de verslechtering van de geluidskwaliteit wordt vermeden die wordt veroorzaakt door de isolatiefilm op het apparaat. De geluidskwaliteit is ook buitengewoon indrukwekkend, met een gevoel van vrijheid en transparantie dankzij de fysieke onafhankelijkheid van het koellichaam ten opzichte van het chassis. Bovendien zijn bij de A-3 de voedingskaart en de versterkerkaart met elkaar verbonden door een warmteafvoerrail, die ook dient als structureel element om een blok te vormen. Het is echt een "vier vliegen in één klap" koellichaam.

Nieuw Type-R-circuit, volledig symmetrisch, zonder NFB

Voor spanningsversterking wordt een nieuw ontwikkeld eentraps Type-R-circuit met hoge versterking naar aarde gebruikt. Naakte filmweerstanden worden royaal toegepast voor alle weerstanden die betrokken zijn bij de werking van de versterker.

GND-schakelkeuzeschakelaar

De keuzeschakelaar, die de verbinding met het massacontact verbreekt, was een belangrijk punt van de P-3. Deze wordt ook gebruikt in de A-3. Het voorkomt verslechtering van de geluidskwaliteit die worden veroorzaakt door aardlussen wanneer er veel afspeelapparaten zijn aangesloten. Voor het relais wordt een custom-made relais van de hoogste kwaliteit van RSR gebruikt.

Volumeregeling door middel van weerstanden

Het weerstandsgeschakelde volume is het eenvoudigst denkbare en zorgt ervoor dat er zo min mogelijk frisheid uit de geluidsbron wordt gehaald. Uiteraard worden overal RSR-relais en naakte filmweerstanden gebruikt. Dit is de meest hoogwaardige manier van volumeregeling die ooit bedacht is.

Massa-anker

Het massapunt van de voedingen van het linker- en rechterkanaal is geaard op het linker- en rechter chassis, dat geïsoleerd met keramische ringen is - een speciaal behuizingsontwerp dat dient als massa-anker. Hierdoor wordt een gevoel van openheid en diepgang op een hoog niveau gerealiseerd.

Uiterst krachtige transformator

Voor de vermogensversterking worden links en rechts 2x 700VA niet-geïmpregneerde ringkerntransformatoren gebruikt. Daarnaast zijn er drie stroomtransformatoren, inclusief de stroomtransformator voor het besturingssysteem, in één behuizing ondergebracht. Ze zijn alle verticaal gemonteerd, zodat de magnetische veldlijnen evenwijdig aan het moederbord zijn.

Hoge snelheid non-NFB-voeding

Voor de gelijkrichtcondensator wordt een speciaal geselecteerde filmfiltercondensator met een hoge spanningsdichtheid en een kleine capaciteit bij een geringe toename van slechts 470uF gebruikt. Om de capaciteit te optimaliseren werd het aantal gebruikte eenheden bepaald en werd de belasting van de vermogenstransformator verlaagd. Dit verbeterde de echte controle over de ultrasterke stroomtransformator nog verder. Voor de gelijkrichtdiodes worden de nieuwste SiC-diodes met een verhoogde toelaatbare inschakelstroom gebruikt. Dit is de krachtigste en snelste stroomconfiguratie ooit overwogen. Bovendien worden twee grote vermogensrelais met uitstekende geluidskwaliteit onafhankelijk en zonder bevestiging gebruikt als stroomonderbrekers voor de twee hoofdstroomtransformatoren. Met andere woorden: de aan/uit-schakelaar op het voorpaneel is voor de subtransformator van het besturingssysteem. Een onafhankelijke stroomschakelaar voor elke stroomtransformator die een hoogstroomcontactpunt is, is uiterst belangrijk voor de geluidskwaliteit.

Open structuur

Het versterkerblok, de connectoren, de AC-ingang, de boven- en onderkant zijn allemaal los. Vooral het versterkerblok beschikt over een driepunts zijdelingse schuifstructuur met titanium schuifregelaars. Dit vermijdt de schadelijke trillingen van de transformator en verlicht tegelijkertijd de natuurlijke trillingen van de versterker.

Volume-bypass-functie

Eén XLR- en één RCA-aansluiting kunnen worden ingesteld als volume-bypass met een vaste versterking van 22dB. Door de uitgang van een AV-voorversterker aan te sluiten, kan deze worden gebruikt als AV-eindversterker.

Aansluiten van meerdere apparaten

Door een 3,5Φ stereo ministekkerkabel aan te sluiten, kunnen meerdere apparaten met elkaar worden verbonden (gelijktijdige volumeregeling, enz.). Als je een "leader" en een "follower" instelt, volgen alle followers de status van de leader. Bovendien kan de follower onderscheid maken tussen het volume van de leader en dat van de follower. Deze functie maakt b.v. volume regelbaar in een configuratie met meerdere versterkers met digitale kanaalscheiders na DA-conversie. Uiteraard vermijdt de zwevende aardverbinding (GND) van het besturingssysteem problemen zoals aardlussen die door koppeling kunnen worden veroorzaakt.

REC OUT-Functie

De REC IN / REC OUT-connectoren zijn bedoeld voor het aansluiten van een open reel-deck of een digitale recorder en kunnen worden uitgevoerd met XLR- of RCA-kabels.


SPECIFICATIES

Model

A-3SE (Premium Silver) / A-3BE (Premium Black)

Ingangen

3 (symmetrisch), 3 (asymmetrische)

Uitgang

1 (luidsprekerpaar)

Volume-bypass

1 (symmetrisch), 1 (asymmetrisch)

Vermogen

120W + 120W (4 Ohm)

Harmonische vervorming

0.27% (1W, 8 Ohm)

Frequentiebereik

2Hz tot 200kHz (+/- 3dB, 1W, 8 Ohm)

Ingangsgevoeligheid

480mV

S/N-afstand

110dB

Maximale versterking

33dB

Netspanning

230V AC 50Hz

Opgenomen vermogen

180W/86W

Maximale afmetingen
(inclusief spike-voeten)

454(B) x 184(H) x 407(T)mm

Gewicht

31kg

Accessoires

Spike Board, Spikes, Afstandsmal, Afstandsbediening, Netkabel