Contact Email
[email protected]

Contact Tel
03 899 25 56

SOULNOTE P-3

Type-R-circuits worden gebruikt in de non-NFB-egalisatieversterker

De uitgangslijnversterker maakt gebruik van discrete non-NFB R-type matching-circuits die nauwkeurig zijn afgesteld voor gebruik in voorversterkers. Het bevat ook de nieuw ontwikkelde, bijzonder hoogwaardige kale filmweerstanden.

Met emitterweerstanden van 1 ohm en een uitgangsweerstand van 3,9 ohm, levert het verbazingwekkende informatiedetails en een uitstekende signaal-ruisverhouding voor het aansturen van voorversterkers.

Audio volumeregeling met high-end weerstand schakelproces

De best mogelijke methoden en onderdelen van de hoogste kwaliteit zorgen voor de beste audiovolumeregeling. Alle weerstanden in dit apparaat zijn kale filmweerstanden van extreem hoge kwaliteit. Het schakelrelais zijn ook uitgerust met het nieuw ontwikkelde RSR-2-12D (Reference SOULNOTE Relay), een bijzonder verliesarm speciaal relais. De volumeregeling is geconfigureerd met 144 niveaus in stappen van 0,5 dB. Levendigheid en geluidskwaliteit blijven onaangetast, zelfs wanneer het volume wordt verlaagd.

GND-schakelingang keuzeschakelaar

Een belangrijke factor bij de verslechtering van de geluidskwaliteit in voorversterkers zijn GND-lussen en ruis bij het aansluiten van meerdere geluidsbronnen. Een manier om dit probleem te omzeilen is om een schakelmethode te gebruiken aan de GND- en signaalzijde, zodat niet-geselecteerde apparaten in een staat worden gehouden waarin hun verbindingen niet zijn aangesloten. Om interferentie van de relaisverbinding te voorkomen, gebruiken de schakelaars in dit toestel allemaal de RSR-2-12D.

Volledige dubbele mono-constructie

Dit apparaat maakt gebruik van een dubbele mono-constructie met twee identieke en speciale sets I/O-connectoren, printplaten, voedingscircuits, voedingstransformatoren, relaisaandrijfcircuits en relaisvoedingen voor het linker- en rechterkanaal. Ook de voeding van de microcomputer, inclusief de transformator, is volledig gescheiden. Een optocoupler scheidt de stuursignalen volledig van het relais, het enige contactpunt met het signaleringssysteem.


Volledig geïsoleerde GND

Het linkerkanaal, het rechterkanaal en de besturingssystemen hebben elk een keramisch geïsoleerd chassis om volledige isolatie van de linker-, rechter- en besturings-GND's te bereiken. Elke GND kan worden aangesloten via de instellingen van de achterste schakelaar. Omdat elke GND volledig gescheiden is, biedt de luisterervaring een ongelooflijk ruimtelijk, driedimensionaal geluidsveld met expressief, natuurlijk geluid.

Extreem krachtige transformator

Elke zijde van de analoge voedingstransformator maakt gebruik van een 280VA niet-epoxy gevulde ringkerntransformator. Samen met de stuurtransformator kan deze unit een totaal vermogen bereiken van 600VA, wat gelijk is aan de A-2 en de grootste capaciteit in de geschiedenis van SOULNOTE vertegenwoordigt. De hoorbare aandrijfprestaties van de transformator verbeteren in verhouding tot de betere regeling die mogelijk wordt gemaakt door de grotere capaciteit. De hoge aandrijfmogelijkheden van de P-3 zullen de kwaliteit van de eindversterker en luidsprekers transformeren.


Verticale transformatormontage

De transformator is verticaal op de printplaat gemonteerd, zodat schadelijke lekstromen parallel aan de printplaat worden uitgelijnd om mogelijke inbraak in het circuit te voorkomen.

Optische roterende encoder met dubbele lagers en vliegwiel

Het vliegwieleffect van de grote, solide aluminium volumeknop en de twee grote lagers die worden gebruikt om mechanische speling te elimineren, zorgen voor een solide en uiterst nauwkeurige volumeregeling.

3-punts aarding

De spikes, die rechtstreeks worden aangesloten op de drie stopcontacten van de voedingstransformator (in totaal drie spikes), elimineren schadelijke trillingen van de transformatoren voordat ze zich naar het chassis kunnen verspreiden.

Niet-vaste AC-ingang

Voor de AC-ingang wordt de Jodelica ETP-600CU gebruikt. Omdat de aluminium basis van de AC-ingang niet mechanisch is bevestigd, wordt voorkomen dat het achterpaneel naar buiten kantelt, wat resulteert in een ruimtelijkere geluidskwaliteit.


Bypass-functie voor audiovisuele bronnen

Elk XLR- en RCA-circuit heeft een audiovisuele bronbypassinstelling waarmee het volume en de uitvoer zonder versterking kunnen worden ingesteld.


Zwevende constructie

Het Type-R-bord en de bovenplaat zijn gemonteerd in een zwevende constructie zonder mechanische bevestiging. Het bevrijden van de P-3 van mechanische belasting en de schadelijke effecten van luchtstromen resulteert in een natuurlijke geluidskwaliteit en beeldvorming vergelijkbaar met het verwijderen van de bovenplaat.


GND-anker

De metalen links en rechts zijn geïsoleerd van het hoofdchassis door keramische ringen en rechtstreeks verbonden om de linker en rechter GND te scheiden. Dit versterkt de voordelen (ruimer geluidsbeeld en helderder beleving) van de linker en rechter GND zwevende constructie.

Aansluitsysteem voor meerdere apparaten

Via UART-signalen kunnen meerdere apparaten worden aangesloten. Master- en slave-instellingen zorgen ervoor dat alle slave-instellingen die van de master volgen. Hierdoor kunnen verschillen in het mastervolume worden doorgegeven aan de slaves. Deze functie maakt bijvoorbeeld de volumeregeling van meerdere versterkers mogelijk via een digitale kanaalscheider na DA-conversie. En natuurlijk worden met deze verbindingen GND-lussen of andere problemen volledig vermeden dankzij het zwevende GND-regelsysteem.

RSR-2-12D (referentie SOULNOTE-relais)

Een ultra-low-loss glazen buis reed-relais dat op dezelfde manier werkt als een kwikrelais, is verder aangepast. Het is een origineel relais ontwikkeld door SOULNOTE dat een geluidskwaliteit bereikt die vergelijkbaar is met die van draad. Elke P-3 bevat 94 van deze relais.

Topkwaliteit kale folieweerstanden

We gebruikten kunstmatige filmweerstanden van ultrahoge precisie van satellietkwaliteit met uitzonderlijke temperatuurkenmerken en maakten aanvullende aanpassingen met de nadruk op geluidskwaliteit. Deze weerstanden van ultrahoge geluidskwaliteit zijn in eigen huis ontworpen en gebruiken een kale folie om te voorkomen dat ze in giethars worden gegoten. Elke P-3 bevat 156 kale folieweerstanden.

SPECIFICATIES

Ingang

XLR x4, RCA x4

Uitgang

XLR x 3, RCA x 1 (XLR of RCA selecteerbaar)

Totale harmonische vervorming

0.0015% (1.5Vrms)

Frequentiekarakteristiek

2Hz ~ 1MHz (±3.0dB)

Restinterferentie

13μV (20kHz L.P.F.)

Maximaal uitgangssignaal

21Vrms

Uitgangsimpedantie

6.8Ohm

Maximale versterking

11dB

Voedingsspanning

230V AC 50Hz

Stroomverbruik

20W

Externe afmetingen hoofdunit

454(B) × 174(H) × 430(D)mm

Gewicht

25kg

Meegeleverde accessoires

Spikeboard, spikes, afstandsbediening, netsnoer