Contact Email
[email protected]

Contact Tel
03 899 25 56

SOULNOTE M-3

Een enkele push-pull-uitgangstrap met behulp van 4-traps Darlington-transistors

We besloten dat een single-ended, single-push-pull output essentieel was voor een emotionele muzikale ervaring, waardoor de "vervaging in het microscopische tijdsdomein" wordt geëlimineerd die zo vaak wordt gesymboliseerd door verbeteringen in de geluidskwaliteit die door een high-end klok wordt geleverd.

Toch moesten we de relatief lage prestatieniveaus overwinnen die typische push-pull-configuraties leveren. Daarom hebben we transistoren van industriële kwaliteit met een grote stroomsterkte in de M-3 geïntroduceerd. De stuurtrap bevat dezelfde eindtraptransistors die in de A-2 worden gebruikt, voor een totaal van vier Darlington-configuraties.

Busbars met koperen koellichamen

Het belangrijkste koellichaam bestaat uit kleine, lichtgewicht koperen platen - een zeldzaamheid in conventionele krachtige versterkers. Dit koellichaam dient ook als stroomrail voor het voeden van de transistors, terwijl de draden van de transistoren door de stroomrail worden geleid en direct op het bord eronder worden gemonteerd. Dit elimineert het gedoe van bedrading - de achilleshiel van transistors - terwijl instabiliteit wordt vermeden die wordt veroorzaakt door inductiecomponenten en verslechtering van de geluidskwaliteit veroorzaakt. Bovendien is het koellichaam fysiek geïsoleerd van de behuizing, wat een aanzienlijke invloed heeft op de geluidskwaliteit, b.v. met betrekking tot de transparantie en het gevoel van openheid. Op deze manier slaat deze heatsink drie vliegen in één klap.

Spanningsversterkingstrap

De spanningsversterkingstrap maakt gebruik van differentiële niet-negatieve feedbackcircuits (nieuwe Type-R-circuits) die nieuw zijn ontworpen voor eindversterkers.

Slechts een enkele transistor wordt gebruikt om de emittervolger, spanning en differentiële circuits volledig te versterken. De belastingsimpedantie in deze transistor is een "eentraps GND-boostcircuit met één uiteinde zonder negatieve feedback" dat alleen op de GND is aangesloten. Deze nieuwe Type-R-circuits zijn ontworpen met slechts 4 bipolaire junctietransistoren en 10 weerstanden om een ideale volledige swing over een breed bereik te bereiken, hoewel deze configuratie in wezen dezelfde is als die voor single-ended buizenversterkers. Dit ideale circuit met non-negative feedback zou gemakkelijk een referentiecircuit kunnen worden genoemd omdat het zo goed werkt.

Uiterst eenvoudige constructie

Met de M-3 ontdekten we dat grote eindversterkers aan één enkele functie moeten worden gewijd. Het heeft slechts één set ingangs- en luidsprekeraansluitingen. Het is een monobloc eindversterker met een enkele functie en zonder schakelaars of verzwakkers. Signalen die bij de XLR-connectoren aankomen, worden rechtstreeks naar de bases van de transistors van de eerste trap geleid, versterkt in een enkele trap en uitgevoerd via een enkele push-pull-schakeling. De enige functie die beschikbaar is, is de aan/uit-knop. Zoals verwacht bevat het apparaat geen onnodige schakelingen of componenten zoals microcontrollers enz.

Extreem verliesarme 1600 VA ringkerntransformator zonder epoxyharsvulling

We hebben een grote transformator ontwikkeld die door één persoon kan worden gedragen. Deze enorme stroomtransformator is verticaal op het voorpaneel gemonteerd, zodat eventuele lekstroom evenwijdig is aan de printplaten, en is opgehangen aan titanium schijven en voorzien van spikes om ervoor te zorgen dat er geen schadelijke trillingen naar het chassis worden overgebracht.

Snelle voeding met niet-negatieve feedback

Voor de commutatiecondensatoren worden speciaal geselecteerde 470uF filmfiltercondensatoren met hoge weerstand, kleine capaciteit en lage vergroting gebruikt. Door de capaciteit te optimaliseren op basis van het aantal gebruikte condensatoren en de belasting van de voeding te minimaliseren, wordt de daadwerkelijke regeling in deze krachtige voedingstransformator verder verbeterd. De nieuwste specificatie SiC-diodes worden gebruikt voor de gelijkrichterdiode, die de maximale ingangsstroomwaarde versterkt. Hierdoor ontstaat een onvoorstelbaar krachtige en snelle stroomvoorziening.

Versterker-compartiment volledig gescheiden van het hoofdgedeelte, geaard door drie spikes elk

Drie spikes elk aarden zowel het hoofdgedeelte als de versterker-compartiment. Hoewel deze twee componenten ruimtelijk volledig van elkaar zijn gescheiden, is de voedingslijn van de transformator ingekort om de negatieve effecten van trillingen en lekkage te elimineren. Deze werkelijk ideale constructie resulteert in een ongelooflijke geluidskwaliteit die kan worden ervaren door de transportschroef te bevestigen of te verwijderen. En natuurlijk zijn het audiobord, de voeding, de luidsprekeraansluitingen, de ingangsaansluitingen en het grondvlak niet star met elkaar verbonden.

SPECIFICATIES

Maximaal vermogen

160W (4Ω)

Totale harmonische vervorming

0,1% (1W)

Frequentierespons

2Hz ~ 200kHz (±1dB)

Ingangsgevoeligheid / impedantie

1V / 25kΩ

Gain

22dB

Netspanning

230V AC 50Hz

Stroomverbruik

110W

Externe afmetingen hoofdunit

340(B) × 251(H) × 512(D)mm

Gewicht

31kg

Meegeleverde accessoires

accessoires Speciale luidsprekerkabel, speciaal rek, netsnoer