Contact Email
[email protected]

Contact Tel
03 899 25 56

SOULNOTE E-1

Perfect afgestemde, discrete non-NFB phono-equalizer

Het grootste voordeel van non-NFB-versterkers is de uitzonderlijke transiënte respons die ze bereiken door het hoge frequentiebereik oneindig uit te breiden. Non-NFB-versterkers bieden nog meer voordelen met analoge bronnen die in wezen geen bereikbeperkingen hebben. De E-1 bouwt voort op de circuitlay-out en componenten van onze legendarische phono-equalizer ph1.0 en verfijnt de kenmerken van dit model. Door RIAA-elementen op te nemen in spanningsversterkingscircuits, heeft de E-1 een uniek circuitsysteem dat van de versterking zelf een RIAA-kenmerk maakt, waardoor een consistente kwaliteit wordt bereikt over het gehele frequentiebereik tot boven 100kHz. De CR-componenten gebruiken MELF met een nauwkeurigheid van 1% en polypropyleen filmcondensatoren met een nauwkeurigheid van 2% voor een perfecte curve-karakteristiek. Het resultaat is een phono-equalizer met de ziel van de ph1.0 en een opmerkelijke toename in helderheid, informatie en geluidsrealisme.

Perfect gebalanceerde circuits (voor MC-ingang)

De E-1 ondersteunt gebalanceerde phono-ingangen. Er is een bedieningskeuzeschakelaar aan de achterkant en deze is uitgerust met gebalanceerde XLR-ingangen. Door gebruik te maken van 2-aderige afgeschermde XLR-kabels voor gebalanceerde ingangen, wordt de E-1 een perfect gebalanceerde phono-equalizer zonder negatieve feedback van ingang naar uitgang. Dit creëert een overweldigende soundscape die zich uitbreidt in drie dimensies en de muziek tot in je ziel zal laten weerklinken.

Contactloze bedrading

Alle soorten connectoren in de signaalweg zijn geëlimineerd om een volledig contactloos ontwerp te creëren. Een driedimensionale PCB-assemblage resulteert in een lagere impedantie in de voedingslijnen en bedrading en is gebaseerd op sterbedrading. Dit verbetert de signaal-ruisverhouding en elimineert na verloop van tijd slijtage.

Opmerking: als u de moduskeuzeschakelaar instelt op gebalanceerde RCA-ingangen, kunt u gebalanceerde ingangen gebruiken, maar het is in feite een niet-afgeschermde configuratie en er kan wat ruis optreden. We raden aan om altijd tweedraads afgeschermde XLR-kabels te gebruiken. Houd er ook rekening mee dat de moduskeuzeschakelaar geen ingangskeuzeschakelaar is. Om de beste geluidskwaliteit te garanderen, zijn de HOT RCA-connector en de 2e XLR-connectorpin intern verbonden, evenals de COLD RCA-connector (GND) en de 3e XLR-connectorpin. Daarom kunt u niet schakelen tussen twee platenspelers die zijn aangesloten op de RCA- en XLR-connectoren.


SPECIFICATIES

Ingangsgevoeligheid

MC: 0,5mV / MM: 5mV

Belastingsweerstand

MC: 3ohm, 10ohm, 30ohm, 100ohm, 300ohm, 1kohm
MM: 47kohm

Gain

MC: 70dB / MM: 50dB

Nominaal uitgang

Gebalanceerde uitgang: 2,8V
Ongebalanceerde uitgang: 1,4V

RIAA-afwijking

±0,3dB

Netspanning

230V AC 50Hz

Stroomverbruik

48W

Externe afmetingen hoofdeenheid

430(B) × 109(H) × 409(D)mm

Gewicht

9,5kg

Meegeleverde accessoires

spikes, netsnoer