Contact Email
[email protected]

Contact Tel
03 899 25 56

McIntosh

Sinds 1949 maakt McIntosh Laboratory toonaangevende audio-elektronica. Klik hier voor meer informatie over McIntosh

Sinds 1949 maakt McIntosh Laboratory toonaangevende audio-elektronica. Deze worden nog steeds zó ontworpen, dat ze superieure prestaties koppelen aan lange levensduur.  Voor gebruikers over de hele wereld is McIntosh dan ook synoniem met kwaliteit. McIntosh munt uit in real American top-elektronica, groots opgezet en gebouwd door vakmensen met behulp van de beste componenten en bedoeld voor liefhebbers van degelijkheid en kwaliteit. McIntosh apparaten zijn herkenbaar aan de opvallende, blauw gekleurde paneelmeters.

In 1946 was Frank McIntosh ontwerpconsulent voor TV-stations.  Hij vroeg Gordon Gow om hem te helpen met het ontwerp van een krachtige versterker met lage vervorming voor zijn klanten. Deze versterker zou later bekend worden als de McIntosh 50W-1.  Deze versterker bevatte voor het eerst het bekende gepatenteerde "Unity Coupled" van McIntosh.  Het geheel vormde een perfecte eenheid.  Dit  achterliggende principe wordt nog steeds toegepast in de huidige McIntosh producten.

In 1956 verhuisde het bedrijf naar zijn huidige locatie op 2 Chambers Street, Binghamton, New York. Dave O'Brien verwierf zich in 1962 een positie binnen McIntosh, waar hij vervolgens dertig jaar leiding gaf aan de versterker divisie. In 1967 creëerde McIntosh de luidsprekerdivisie.  Frank McIntosh ging in 1977 met pensioen.  Gordon Gow nam het roer over en werd de nieuwe directeur van McIntosh Labs.