Contact Email
[email protected]

Contact Tel
03 899 25 56

M-DAC+

Een DAC is niet het meest bekende onderdeel van een geluidssysteem, maar het kan zeker een cruciale rol spelen. De kans dat u al over een DAC beschikt is groot. Elke product met analoge uitgang, zoals een smartphone of televisie, beschikt over een DAC. Maar wat doet een DAC nou eigenlijk?

 

DAC staat voor Digital to Analogue Converter. Kortom, een DAC zet digitale signalen om in analoge signalen. Dit is noodzakelijk als u naar digitale stromen luistert, denk bijvoorbeeld aan muziekbestanden of een cd-speler.

 

Waarom zal ik dan een losse DAC moeten aanschaffen? Dit is heel simpel. Een losse DAC levert een stuk betere kwaliteit dan ingebouwde DAC’s. Een DAC in een apparaat zit heel dichtbij andere componenten in de buurt . Dit zorgt voor een hogere kans op storingen, waardoor de kwaliteit minder zal worden.

 

Wanneer moet ik een DAC aanschaffen? Het is wellicht niet de eerste aankoop die u moet doen als u een geluidssysteem samenstelt. De versterkers en speakers zijn wel de eerste prioriteit. Een DAC kan daarbij het niveau van uw geluidssysteem omhoog tillen. Bij het aanschaffen van een DAC is het dan ook zeer belangrijk om te kijken naar de DAC chip. Laat Audiolab nou net een aantal awards met de M-DAC plus hebben gewonnen op dit gebied.