Contact Email
[email protected]

Contact Tel
03 899 25 56

8300CDQ

CD-speler / DAC / voorversterker Aan de CD-speler / DAC / voorversterker specificatie voegt de nieuwe 8300CDQ hoogwaardige analoge voorversterkerschakelingen toe, gekoppeld aan drie stereoparen lijnniveau RCA-ingangen om analoge bronnen aan te sluiten. Het voorversterkercircuit wordt zo eenvoudig mogelijk gehouden met behulp van hoogwaardige componenten om de signaalzuiverheid te behouden, waarbij lijningangssignalen naar een nauwkeurig analoge volumetrap gaan. Er is veel aandacht besteed aan de fysieke lay-out van het circuit van de 8300CDQ, waardoor de gevoelige voorversterker tegen ruis wordt beschermd.

 

MQA MQA (Master Quality Authenticated) is een bekroonde Britse technologie die het geluid van de originele masteropname levert. Het master MQA-bestand is volledig geverifieerd en is klein genoeg om te streamen of downloaden.

De 8300CDQ brengt MQA-technologie nu op een nog hoger niveau, waarmee u MQA-audiobestanden en streams kunt afspelen, waardoor het geluid van de originele masteropname kan worden geleverd.

 

The Sound of Science De 8300CDQ voegt extra flexibiliteit toe door een speciale, rechtstreeks gekoppelde hoofdtelefoonversterker met stroomfeedbackcircuits op te nemen. Toegankelijk via een aan de voorzijde gemonteerde 6,35 mm-aansluiting. Zo zorgt de versterkingsbandbreedte en hoge draaisnelheid voor dynamische, gedetailleerde en boeiende prestaties met allerlei soorten hoofdtelefoons.

De laatste belangrijke functie die geïntroduceerd is in de 8300CDQ is het decoderen van MQA (Master Quality Authenticated). MQA is het bedenksel van de medeoprichter van Meridian Audio genaamd Bob Stuart. MQA is een digitaal audioformaat dat is ontworpen voor muziekstreaming met hoge resolutie en is beschikbaar via een abonnement op de 'HiFi'-laag van Tidal (onder andere bronnen). De 8300CDQ pakt MQA-gegevens uit de USB-ingang - met de volledige resolutie van het bestand en laat het signaal door de DAC- en voorversterkertrappen, zodat het klaar is om een eindversterker of actieve luidsprekers te voeden.

Audiolab's MQA-decodeeroplossing is ontwikkeld door John Westlake, een van de belangrijkste experts op het gebied van digitale audio in Groot-Brittannië. Er zijn verschillende manieren om MQA-weergave op audio-apparaten mogelijk te maken, en niet alle zijn sonisch gelijk. De oplossing van Westlake maximaliseert het potentieel van het formaat, net zoals het ontwerp van de 8300CDQ.

De originele door Westlake ontworpen CD-spelers van Audiolab - de 8200CD en 8200CDQ - werden in 2010 gelanceerd en werden alom geprezen om hun uitstekende geluidskwaliteit en flexibele faciliteiten. In 2015 arriveerde de 8300-serie en werden beide spelers uit de 8200-serie vervangen door de 8300CD, voortbouwend op de formidabele reputatie van zijn voorgangers.

 

Afgezien van de extra functionaliteiten die hierboven zijn beschreven, maakt de 8300CDQ gebruik van de voorbeeldcircuits van de 8300CD, waaronder:

 

  • Slot-loading CD transport mechanisme Snel in werking en netjes in het ontwerp, de 8300CDQ de slot-loading CD transport levert een uitstekende betrouwbaarheid. Een read-ahead digitale buffer vermindert disc-leesfouten, waardoor bekraste CD's die onleesbaar zijn door conventionele mechanismen kunnen worden afgespeeld. Hoge schijfstabiliteit en lage gevoeligheid voor resonantie dragen bij aan de uitstekende CD-geluidskwaliteit van de 8300CDQ.
  • Digitale ingangen met hoge resolutie De vijf digitale ingangen omvatten 1x asynchrone USB en 4x S / PDIF (2x coaxiaal en 2x optisch). Hi-res digitale audio wordt ondersteund tot 32-bit / 384 kHz PCM en DSD256, en USB HID-compatibiliteit maakt driverless besturing van een aangesloten pc, Mac of mediaspeler mogelijk.
  • 32-bit ESS Sabre DAC Het CD-transport en de digitale ingangen voeden een DAC-sectie met een ESS Sabre32 Reference-chip genesteld in het hart, met behulp van HyperStream-architectuur en de Time Domain Jitter Eliminator van ESS Technology voor een ultralage ruis en een hoog dynamisch bereik. Geen enkel bedrijf weet meer over het optimaal benutten van deze 32-bit, acht-kanaals hybride multi-bit Delta-Sigma DAC-technologie dan Audiolab. Het conversieproces omvat 512 DAC-elementen (256 per kanaal) die elk werken op 84.672 MHz - alle digitale audiobronnen, ongeacht de bemonsteringssnelheid, worden naar deze frequentie opgehoogd of overbemonsterd.
  • Voorbeelden van jitter reductie Rond de DAC-chip zijn uitgebreide maatregelen om jitter (digitale vervorming) aan verwaarloosbaar lage niveaus te verminderen. Zorgvuldige circuitindeling en geluidsarme voedingen vormen een aanvulling op de gepatenteerde Sabre32-sample rate-converter van DAC en het slimme DPLL-circuit (Digital Phase Locked Loop), waardoor tijddomeinfouten van alle digitale invoerbronnen drastisch worden verminderd.
  • Selecteerbare digitale filters Naarmate de digitale audioweergave technologie vordert, wordt het belang van de kenmerken van digitale reconstructie filters meer gewaardeerd. De Audiolab 8300CDQ beschikt over zeven door de gebruiker te selecteren filters voor PCM-audiogegevens (inclusief CD) en vier ultrasone filters voor DSD-gegevens. Met deze instellingen kan de gebruiker de prestaties van de 8300CD afstemmen op systeemconfiguratie, digitale bestandskwaliteit en persoonlijke smaak. Persoonlijker kan bijna niet!
  • Discrete Class A analoge stadia en verfijnde macht supply De 8300CDQ analoge eindtrappen en voeding zijn uitzonderlijk goed gespecificeerd in het streven naar superieure geluidsweergave. Het circuit omvat een grote, geluidsarme toroïdale transformator, een overvloed aan reservoir / afvlakcondensatoren, een indrukwekkend aantal regulatorchips en discrete transistor (in plaats van op-amp) analoge trappen aan de uitgang met ultra lage impedantie om elke kabel en lading aan te sturen. De voeding bevat 29 gereguleerde voedingsrails, waaronder meerdere ultra-geluidsarme regelaars, met uitgebreide maatregelen tegen vervuiling van de voeding en kruiskoppeling.

 

Conclusie De Audiolab 8300CDQ is een CD-speler, DAC en voorversterker in elkaar en beschikt ook nog eens over de MQA mogelijkheid. De 8300CDQ krijgt niet zomaar een 5 sterren rating van Topnieuwreview. Het is een vak apart in zijn klasse.