Contact Email
[email protected]

Contact Tel
03 899 25 56

6000A Play

De ideale versterker voor elke muziekbron Het Wi-Fi-netwerk van de 6000A Play wordt gevoed door DTS Play-Fi: een app-gestuurde platformdienst dat draadloze audio van hoge kwaliteit voor het hele huis mogelijk maakt, in staat is om Hi-Res muziek te streamen tot 24-bit/192kHz en wordt ondersteund door een groter bereik van gevestigde audiomerken dan elk ander draadloos platform. De gratis Play-Fi app (beschikbaar voor iOS, Android en Kindle Fire toestellen, Windows PC's en Apple en Android smartwatches) is een intuïtieve toegangspoort tot een schat aan muziekdiensten, waaronder Spotify, Tidal, Amazon Music, Deezer, Qobuz, HD-tracks, TuneIn, iHeartRadio en SiriusXM.

Favoriete afspeellijsten en radiostations kunnen binnen de app als sneltoets 'presets' toegewezen worden, terwijl Works With Alexa-ondersteuning stemgestuurde weergave mogelijk maakt wanneer de 6000A Play gekoppeld is aan een apparaat dat met Amazon Alexa is uitgerust.

Play-Fi ondersteunt een grote verscheidenheid aan file formaten, waaronder MP3, MP4A, AAC, FLAC, WAV en AIFF. In de standaardmodus, die is geoptimaliseerd voor de bandbreedte van meerdere kamers, wordt audio gestreamd tot 16-bit/48kHz - vergelijkbaar met CD-kwaliteit. Door gebruik te maken van Play-Fi's Critical Listening Mode, kan Hi-Res audio tot 24-bit/192kHz worden gestreamd naar de 6000A Play via Wi-Fi of Ethernet kabel, zonder transcodering of down-sampling.

Naast de Play-Fi app, zijn er ook andere manieren om draadloos muziek te streamen naar de 6000A Play. Spotify gebruikers kunnen direct vanaf de Spotify app spelen, dankzij Spotify Connect. En vanaf smartphones en tablets streamen zonder verbinding te maken met het lokale Wi-Fi netwerk met behulp van aptX Bluetooth. De 6000A Play gaat echter niet alleen over streaming. Wie fysieke muziekcollecties op CD en vinyl heeft, is net zo goed uitgerust dankzij de vier stereo RCA-ingangen - drie line-level en een MM phono-ingang. De phonotrap is een hoogwaardig, geluidsarm ontwerp met een nauwkeurige RIAA-equalisatie, speciaal ontworpen voor de 6000A Play om het beste te halen uit de muziek die zich in de groeven van een LP nestelt. Er zijn ook vijf digitale ingangen - een paar optische en een paar coaxiale aansluitingen om digitale bronnen zonder draadloze verbinding aan te sluiten (Audiolab 's 6000CDT CD transport, bijvoorbeeld), evenals een Ethernet-poort voor degenen die de voorkeur geven aan een netwerkverbinding via de kabel in plaats van Wi-Fi.

Hoogwaardige audiotechniek - ongehinderd en zonder compromissen Al deze veelzijdigheid zou weinig waard zijn als het ten koste gaat van echte hi-fi geluidskwaliteit. Trouw aan zijn roots heeft Audiolab geweigerd compromissen te sluiten op het gebied van prestaties door gebruik te maken van de sonische knowhow die in de loop der jaren ruimschoots is verdiend. Het digitale podium van de 6000A Play is voorzien van de ES9018K2M DAC-chip uit de Sabre32 Reference-familie. De 32-bits HyperStream-architectuur van de ESS-technologie en de Time Domain Jitter Eliminator zorgen voor een ultralage ruis en een hoog dynamisch bereik.

Hoewel de Sabre32 Reference DAC-chips technisch uitstekend zijn, kan het een uitdaging zijn om effect te implementeren. Als het circuit dat hen omringt niet van een voldoende standaard is, kan het resulterende geluid een beetje aan de 'coole' kant lijken; maar behandel ze goed en het niveau van muzikale expressie dat deze chips uit het digitale signaal halen is boeiend.

Audiolab's originele, alom geprezen M-DAC was in 2011 een van de eerste audiocomponenten voor thuisgebruik met een ES9018-chip, sindsdien heeft het bedrijf de implementatie ervan aangescherpt. Een bijzonder kritisch element is de post-DAC actieve filter; het Audiolab design team heeft veel aandacht besteed aan dit circuit, met behulp van op-amps die geselecteerd zijn voor hun synergie met de ES9018K2M.

Of het nu via de kabel, Wi-Fi of Bluetooth wordt ontvangen. Alle vormen van digitale audio onder de drie, door de gebruiker te selecteren, digitale filters: 'Fast Roll-Off', 'Slow Roll-Off' en 'Minimum Phase'. Deze instellingen stellen de gebruiker in staat om de respons te optimaliseren voor de bronfrequentie en de bandbreedte van de apparatuur van het partnerland.

De 6000A Play zijn Class AB eindversterker heeft een discreet circuitontwerp en levert 50W per kanaal in acht ohm, met een maximale stroomafgifte van 9 Ampère. De eindtrap maakt gebruik van een CFB (Complementary Feedback) topologie, wat zorgt voor een superieure lineariteit en uitstekende thermische stabiliteit, omdat de ruststroom onafhankelijk van de temperatuur van de uitgangstransistoren wordt gehouden. Een aanzienlijke ringkerntransformator van 200VA, gevolgd door een reservoircapaciteit van 4x15000uF (60000uF in totaal), helpt de versterker om de firmregeling van de muziek te behouden en tegelijkertijd een uitstekend dynamisch bereik mogelijk te maken.

Het voorversterker gedeelte is zo eenvoudig mogelijk gehouden om de signaalzuiverheid te behouden, waarbij de lijningangssignalen naar een nauwkeurige analoge volumetrap gaan. Deze laatste bestrijkt het bereik van -80dB tot +8dB in stappen van 2dB en 1dB (de stapresolutie neemt toe met de volumepositie).

Veel effort is in de fysieke lay-out van de 6000A Play's schakeling opgenomen, waardoor het gevoelige voorversterking gedeelte wordt beschermd tegen storingen door ruis. Dit, plus het gebruik van onafhankelijke ruisarme voedingen voor kritische trappen, helpt om een prestatie te leveren die de concurrentie met aanzienlijk duurdere analoge versterkers aankan, zelfs voordat er rekening gehouden wordt met de indrukwekkende digitale streaming-referenties van de 6000A Play.

Naast het uitvoeren van zijn primaire functie als een volledig geïntegreerde versterker. Maakt onder andere, door de gebruiker te selecteren modi, de scheiding van de voorversterker en de eindversterkertrappen deze versterker zo compleet mogelijk. Zo kan de 6000A Play bijvoorbeeld werken als een eindversterker die is aangesloten op een aparte voorversterker of processor, of als een streaming DAC/voorversterker voor de voeding van een externe eindversterker. Deze extra flexibiliteit sluit aan bij de Audiolab-traditie en bij de discrete aard van de interne architectuur van de 6000A Play, zodat deze zich kan aanpassen aan de veranderende eisen van de eigenaar.

Iedereen die zowel een hoofdtelefoon als luidsprekers gebruikt, wordt bediend door een ingebouwde hoofdtelefoonversterker met een speciale stroomvoorziening. De gain bandbreedte en de hoge zwenksnelheid zorgen voor een dynamische, gedetailleerde en boeiende prestatie met allerlei hoofdtelefoontypes. De muziek op de eerste plaats zetten Diepe, goed gevormde bastonen; expressieve en uitgebreide middentonen; scherpe, zoete hoge tonen - de 6000A Play zorgt voor een uitgebalanceerde prestatie met allerlei soorten muziek, zonder de ene stijl te bevoordelen ten opzichte van de andere. Van een Spotify stream tot een vinyl plaat, het levert een open venster op de muziek die wordt afgespeeld, zoals alle geweldige hi-fi aan hoort te voldoen. Waarbij de luisteraar wordt geëngageerd met natuurlijke, ongedwongen energie die volledig reflectief is van het bronmateriaal.