Contact Email
[email protected]

Contact Tel
03 899 25 56

6000A

Er is veel werk verricht om de digitale circuits van de 6000A het kwaliteitsniveau te laten leveren dat u van een krachtige versterker kan verwachten. Zoals altijd heeft Audiolab zich voor de D/A omzetting tot de ES9018 Sabre32 Reference-chipsfamilie gewend om deze uit te voeren, gebruikmakend van de 32-bits HyperStream-architectuur en Time Domain Jitter Eliminator van ESS Technology.

 

Qua uiterlijk vertoont de 6000A sterke gelijkenissen met de 8300A. In tegenstelling tot zijn duurdere, alleenstaande broer, is hij uitgerust met een hoogwaardige D / A-conversie, waardoor digitale bronnen rechtstreeks kunnen worden aangesloten zonder een externe DAC. Hij levert naast de mogelijkheid om de luidsprekers aan te sturen vier digitale ingangen, drie line-level analoge ingangen, een ingang voor een platenspeler, draadloze connectiviteit via Bluetooth en een speciale hoofdtelefoonversterker.

 

De discrete Class AB eindversterker van de 6000A levert 50W per kanaal in acht ohm, met een maximale stroomafgifte van 9 Amp bij zware belastingen. De eindtrap van de discrete eindversterkingscircuits maakt gebruik van een CFB (Complementary Feedback)-topologie, die voor superieure lineariteit en uitstekende thermische stabiliteit zorgt, omdat de inactieve stroom onafhankelijk wordt gehouden van de temperatuur van de uitgangstransistors.

 

Een 200VA toroïdale transformator, gevolgd door een reservoircapaciteit van 4x15000uF (in totaal 60000uF), helpt de versterker om de controle over de muziek te behouden en tegelijkertijd een uitstekend dynamisch bereik mogelijk te maken.

 

De voorversterkersectie wordt zo eenvoudig mogelijk gehouden om de signaalzuiverheid te behouden, waarbij lijningangssignalen worden doorgegeven aan een precieze analoge volumetrap. De laatste bestrijkt het bereik van -80dB tot +8dB in stappen van 2dB en 1dB (de stapresolutie neemt toe met de volumepositie). Er is veel aandacht besteed aan de fysieke lay-out van de circuits van de 6000A, waardoor de gevoelige voorversterker beschermd is tegen ruis. Dit, plus het gebruik van onafhankelijke geluidsarme voedingen voor kritieke stadia, helpt om een prestatie te leveren die kan wedijveren met aanzienlijk duurdere analoge versterkers.

 

Als erkenning voor de recente heropleving van vinyl heeft Audiolab een phonotrap opgenomen voor MM-elementen - een hoogwaardige, geluidsarme JFET-gebaseerde schakeling met precieze RIAA-equalisatie.

Om met een hoofdtelefoon naar muziek te luisteren heeft Audiolab een speciale hoofdtelefoonversterker geïntegreerd. De versterkingsbandbreedte en hoge signaalsnelheid zorgen voor een dynamische, gedetailleerde en boeiende combinatie met allerlei soorten hoofdtelefoons.

 

Alles bij elkaar is het heel simpel: de Audiolab 6000A wint niet voor niets zoveel awards.